blog

Podlahové krytiny

FND stavby 01.02.2024

Podlahové krytiny

Podlahové krytiny hrají klíčovou roli v designu interiéru a ovlivňují atmosféru a funkčnost prostoru. Existuje široká škála materiálů pro podlahy, každý s vlastními vlastnostmi a estetickým účinkem. Na následujících řádcích se podíváme, jaké jsou možnosti, které pro podlahy máte.

Dřevěné podlahy

Jsou tradiční, přírodní a přinášejí do prostoru teplo a charakter. Tvrdé dřevo je odolné a může být hoblované nebo brousitelné pro různé efekty. Lamelové podlahy jsou cenově dostupnější a snadněji instalovatelné. Z nabídky je možné využít parkety, plovoucí podlahy nebo tzv, palubky.

Laminátové podlahy

Nabízejí vzhled dřeva nebo kamene za nižší cenu. Jsou odolné vůči poškrábání a snadno se udržují. Jsou vhodné pro domácnosti s vysokou zátěží.

Koberce

Poskytují teplo, tlumení zvuku a pohodlí. Jsou skvělou volbou do ložnic nebo obývacích pokojů. Existují různé druhy, od vysokosmykových po klasické.

Kamenné podlahy

Mramor, dlažba, původní kámen nebo terakota dodávají prostoru luxusní vzhled. Jsou odolné, ale mohou být chladné, což je třeba vzít v úvahu.

Vinyl

Je cenově dostupný, odolný a nabízí mnoho různých designů, včetně imitací dřeva nebo kamene. Je snadno udržovatelný a vhodný pro místnosti s vysokou vlhkostí.

Betónové podlahy

Jsou moderní a industriální. Nabízejí minimalistický vzhled a mohou být leštěné, zabarvené nebo zdobené pro různé efekty.

Při výběru podlahové krytiny je důležité zvážit estetické preference, úroveň provozu v místnosti, snadnost údržby a samozřejmě i náklady na instalaci a materiál. Kombinace různých druhů podlah v různých částech domu může vytvořit zajímavé kontrasty a zlepšit celkový design interiéru.

Autor: FND Stavby

Nachytřete se

Nové články

benefits backgound
BEZSTAROSTNOST

BEZSTAROSTNOST

Připravíme projekt, zajistíme financování a postaráme se o výstavbu.


Vy žijte

KVALITA

KVALITA

Kvalitní materiály od cihly přes tašky po poslední dlaždičku.


Vlka se bát nemusíte

VARIABILITA

VARIABILITA

Široký výběr katalogových domů, ale klidně vám vytvoříme vlastní projekt.


Vybere si každý

RYCHLOST

RYCHLOST

Cihlové domy stavíme ve vysoké kvalitě a přitom rychle.


Hotovo do roka a do dne

INDIVIDUALITA

INDIVIDUALITA

S našim designovým studiem máte interiér na míru v ceně.


Bydlete podle sebe